👨💻

FinTech Hakaton

Šta je FinTech Hakaton?

CBCG FinTech Hackathon, četrdesetosmočasovno ekipno takmičenje u kreiranju najbolje ideje u oblasti fintech-a, sa posebnim akcentom na digitalno bankarstvo i digitalna plaćanja, biće održan od 22. do 24. oktobra 2021. godine. Centralna banka Crne Gore organizacijom hakatona nastoji da promoviše i podstakne inovacije u domenu digitalnog bankarstva, te da i na ovaj način da svoj doprinos finansijskoj edukaciji u oblasti digitalnih bankarskih i platnih servisa. CBCG FinTech Hackathon takođe ima za cilj da podstakne kreativne i inovativne ideje za primjenu savremenih tehnologija u bankarskom poslovanju, sa posebnim fokusom na domen otvorenog bankarstva i platnih usluga.
Učešćem na hakatonu, svi takmičari dobijaju priliku da prisustvuju panelu “Uticaj tehnoloških i finansijskih inovacija na razvoj društva u Crnoj Gori”, rade sa mentorima iz svijeta informacionih tehnologija, bankarstva i odnosa sa javnošću, dok će tri najbolja tima takmičenje završiti osvajanjem vrijednih novčanih nagrada.

Šta možeš dobiti učešćem na Hakatonu?

CBCG FinTech Hackathon je prilika da sa svojim timom, uz pomoć mentorske podrške, u roku od 48h osmislite ili razradite ideje koje donose nove mogućnosti u domenu bankarskih i platnih usluga, rješavaju neki konkretan problem ili prepreku, omogućavaju uštede i veću inkluziju za krajnje korisnike.
Tokom samog hakatona, sa učesnicima će raditi vrhunski predavači i mentori iz oblasti bankarstva i fintecha, IT zajednice, Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija, a posebna pažnja će biti posvećena i pripremi za javni nastup (pitching).
Učešćem na hakatonu dobijate priliku da osvojite vrijedne nagrade za svoj rad, trud, inovativnost i kreativnost. Na raspolaganju će Vam biti eminentni stručnjaci iz obalsti FinTecha i steći ćete novo iskustvo, znanje i kontakte.

Timovi

Pravo da se takmiči imaće pet timova, sa tri do pet članova, koji prođu selekciju u uži krug.Tražimo timove koji su uključeni u projekte koji se tiču fintech-a ili imaju inicijalnu ideju o tome kako bi se ova oblast mogla unaprijediti, kao i one koji su zainteresovani za razvoj fintech-a u Crnoj Gori i žele da svoje ideje iznesu na tržište.
Sve ostale informacije dostupne su na website!