👩💼

Poslovni izazov zapadnog Balkana

Šta je PIZB

Poslovni izazov zapadnog Balkana je regionalno takmičenje na kojem učestvuje 80 najboljih mladih preduzetnika, učenika srednjih škola iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore koji će biti podijeljeni u 20 timova. PIZB je trodnevno takmičenje srednjoškolaca iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore koje podstiče učenike da kreativno razmišljaju, analiziraju, planiraju, i sve to kroz timski rad. Razvijanjem svojih komunikacijskih i prezentacijskih vještina učenici stiču samopouzdanje, a razvijanjem ideje od “nule” do biznis plana, postaju svjesni svojih mogućnosti i tako unaprjeđuju preduzetnički duh.
Organizator takmičenja je Junior Achievement Serbia, članica najvećeg globalnog programa preduzetničkog obrazovanja Junior Achievement Worldwide, a partnersku podršku u Crnoj Gori pruža Studentski Biznis Centar.

Šta možeš naučiti?

Cilj projekta jeste da se maturantima stavi do znanja kako su upravo takmičenja ovog tipa sjajan način za probijanje leda kada su prezentacije u pitanju, a ujedno i sjajna prilika za sticanje novih iskustava. Srednjoškolci po zavšetku poslovnog izazova imaju stotinjak novih kontakata i neophodno iskustvo prezentovanja pod pritiskom takmičenja, kao I iskustvo druženja i boravka u velikim balkanskim gradovima.

Više informacija možeš naći na

Facebook
Instagram