🗻

Regionalna razvojna agencija

Misija Regionalne razvojne agencije je ubrzan razvoj regiona Bjelasica, Komovi i Prokletije i opština unutar regiona, kroz blisku saradnju svih interesnih grupa u javnom i privatnom sektoru.

O nama

Regionalna razvojna agencija Bjelasica, Komovi i Prokletije je osnovana u decembru 2009. godine, uz podršku Austrijske razvojne agencije (ADA) i na inicijativu lokalnih partnera. ADA je još od 2004. godine finansirala projekte Austrijsko – crnogorskog partnerstva, a osoblje Partnerstva je prešlo u Agenciju, i tako je izvršen efektivan transfer znanja i iskustva iz starog projekta u novoformiranu Agenciju. Njihov rad je čvrsto zasnovan na nacionalnim strategijama za razvoj turizma, poljoprivrede i drugim važnim razvojnim strategijama. Oni podržavaju međusobnu saradnju i umrežavanje važnih aktera u regionu kako bi zajedno radili na strateškim aktivnostima usmjerenim ka daljem razvoju regiona, i kako bi im aktivno pomogli da imaju bolji pristup raspoloživim razvojnim fondovima.
RRA je dobila Wild Beauty pohvalu 2013. godine koju uručuje Predsjednik Crne Gore. Tokom svog rada od 2009. godine RRA je u oblasti turizma radila u sledećim sektorima:
  • planinski turizam
  • kulturni turizam
  • nacionalni turizam
  • seoski turizam
RRA
Facebook
Twitter
Youtube
+382 (0) 20 860 670 / +382 (0) 51 237 004