Startup avantura

Spark.me
Sigurni smo da kada čuješ “startap avantura” pomisliš na nešto kreativno, zanimljivo, inovativno, puno izazova… Sve to čini novi projekat “Spark.me startup avantura” koji pokrećemo ovog juna, a u nastavku možeš saznati više o takmičenju, radionicama i načinu prijave.

Ko se može prijaviti?

Naime, kompanija doMEn i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) pokreću projekat “Spark.me startap avantura” kako bi mladima u Crnoj Gori besplatno omogućili sticanje vještina iz oblasti preduzetništva i vođenja startap biznisa, a za one sa najboljim idejama obezbijedili novčane nagrade iz fonda koji iznosi 60.000 EUR. Pravo učešća u ovom projektu imaju timovi mladih (od 20 do 29 godina) sa prebivalištem u Crnoj Gori
Prvo što treba da uradiš jeste da okupiš tim od najmanje tri, a najviše pet članova i osmisliš ideju na kojoj bi tvoj tim mogao da radi sa mentorima tokom dvodnevne onlajn radionice.

Kako da se prijaviš?

Ono što se očekuje od tebe i tvog tima jeste da predstavite ideju koja može riješiti uočeni društveni problem, biznis izazov ili pomoći u digitalizaciji nekog servisa javne uprave.
Na kraju dvodnevne radionice i prezentacije ideja, stručni žiri će odabrati najviše 3 tima koja će osvojiti iznos od po 5.000 EUR za postavljanje osnova svog startapa i na taj način započeti pravu avanturu vođenja jednog biznisa i pretvaranje ideje u konkretan projekat.
Ukoliko aktivno razmišljaš o prijavi, važno pitanje jeste i na koji način ćemo odabrati timove. Timovi i ideje za koje stručni žiri procijeni da imaju najveći potencijal za realizaciju svoje zamisli i razvoj biznisa biće odabrani za dalji nivo takmičenja.
Facebook
Instagram
YouTube